Zó vind je de juiste step voor je kind

Steppen, wie heeft het niet gedaan als kind? Misschien heb je er zelf altijd van genoten en wil je jouw kind daarom dezelfde ervaring bieden. Of het initiatief lag bij je kind en er wordt al wekenlang gezeurd dat het nu toch eindelijk wel eens tijd is voor die step.

Wat de reden ook is: je vraagt je af welke step voor jullie de beste keuze is. Wij zetten wat overwegingen op een rijtje om je op weg te helpen.

Vanaf wanneer kan de step?

Wist je dat kinderen al vanaf heel jonge leeftijd kunnen steppen? Eigenlijk vanaf het moment dat ze met enige stabiliteit rechtop kunnen staan. Dat betekent dus dat ze vaak al eerder kunnen steppen dan fietsen.

Sterker nog: de step blijkt vaak een perfecte tussenstap tussen lopen en fietsen. Het kind kan namelijk met vertrouwen werken aan het evenwicht. Daarnaast vergroot een step de wereld van het kind, doordat er meer ruimte komt om te ontdekken.

Heb jij een echt step kind in de maak? Dan wordt het tijd om te ontdekken welke step dat vuur het meeste aanwakkert.

Waar let je op bij het kopen van een step voor je kind?

Allereerst is er natuurlijk de hoogte van de step. Een te hoge step zorgt ervoor dat het kind boven zijn hoofd moet sturen. Dat is niet bevorderlijk voor de controle en het evenwicht.

Maar, een te lage step geeft een slechte houding en zorgt bovendien voor een laag evenwichtspunt. Ook niet ideaal dus.

De juiste stephoogte is wanneer het stuur tussen middel en heup uitkomt. Het is dus aan te raden om die hoogte bij je kind op te meten en de keuze van de step hierop af te stemmen. Enneh, grote kans dat je kind nog in de groei is. Gelukkig zijn de meeste kindersteps in hoogte verstelbaar. Goed dus om daar rekening mee te houden en te kiezen voor een minimale stuurhoogte die op dit moment passend is.

Over verstelbaar gesproken: er zijn ook hele handige steps voor de allerkleinsten. Die beginnen als een soort loopauto, maar bouw je daarna heel eenvoudig om naar een step met drie wielen, en ten slotte met twee wielen. Echt een step die met je kind mee groeit dus!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.