VOG aanvragen werkgever, heb jij dit nodig?

vog aanvragen werkgever

Wil jij solliciteren voor een functie waarbij je een VOG nodig hebt? Dan moet je een VOG aanvragen werkgever. Je werkgever heeft dit nodig anders mag je wettelijk niet die functie uitvoeren. Dit is allemaal voor de veiligheid. Het Justis gaat dan controleren of je strafbare feiten hebt gepleegd. Natuurlijk telt de ene overtreding zwaarder mee dan de andere en hier wordt ook rekening mee gehouden tijdens het goed- of afkeuren van het VOG. Ze gaan terugkijken naar alle overtredingen die je hebt gepleegd.

vog aanvragen werkgever

Hoe lang mogen ze terug kijken?

Je vraagt je wellicht af hoe lang het Justis mag terug kijken. Je hebt vroeger wellicht iets verkeerds gedaan, maar als dat een lange tijd geleden is ben je misschien veranderd. De tijd dat ze mogen terug kijken is afhankelijk van het strafbare feit dat je hebt gepleegd en voor welke functie je jezelf aanmeld. Een zedendelict bijvoorbeeld, dat mogen ze altijd terug kijken. Al is dat nou twee of vijftig jaar dat maakt niet uit. Bij andere overtredingen of misdrijven kan dit weer anders zijn. Zo geldt dat ook voor de verschillende functies waar je je voor kan aanmelden. Bij een advocaat of rechter mogen ze maar liefst dertig jaar terug kijken voor strafbare feiten die ze hebben gepleegd. 

VOG aanvragen werkgever kan ook online. Dit hoeft niet zoals vroeger meer bij de gemeente. Dat is fijn want dat scheelt weer meer tijd die je ook aan andere dingen kan besteden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.