Terschelling: fijne bestemming voor natuurfans en gezinnen

Vakantie

Van alle Waddeneilanden die Nederland rijk is, is Terschelling misschien wel het meest aantrekkelijke. Een vakantie op Terschelling is in het bijzonder aan te raden voor mensen die tijdens vakanties zich graag terugtrekken in de natuur. De uitgestrekte stranden en duinlandschappen van Terschelling lenen zich hier perfect voor, ook omdat je hier urenlang kunt rondlopen of -fietsen zonder veel mensen tegen te komen. Daarnaast is Terschelling een prima bestemming voor een familievakantie. 

Een wandel- en fietsparadijs

Zoals hierboven al even aangehaald: op Terschelling kun je ronduit perfect fietsen en wandelen. Veel van de paden waarover je wandelt of fietst zijn ten eerste alvast niet met de auto bereikbaar. Dat komt de rust zeker ten goede! Fietsen kun je eigenlijk over het gehele eiland prima doen. Voor wandelfans zijn er een paar fraaie wandelingen uitgezet. Die door het Formerumbos is wellicht wel de mooiste, al is wandelen door de Wilhelminapolder en langs de Tiger en Van Hunenplak ook zeker de moeite waard.

Vakantie

Andere tips en bezienswaardigheden

Het eiland Terschelling is gelegen in de Waddenzee. Deze zee heeft meerdere unieke aspecten. Voor toeristen en recreanten is de mogelijkheid om te wadlopen misschien wel het interessantst. Ja, ook vanuit Terschelling zijn er wadloopmogelijkheden. Boeiend is dat je dan natuurlijk veel leert over de getijden en dieren en planten die in zee leven. Een ander mooi uitstapje voor de hele familie is een bezoekje aan de Boschplaat. Dit is een natuurreservaat in het oosten van het eiland. Een reservaat met een snel afwisselend landschap. Wandelend door de Boschplaat kom je moerassen, bossen, zandvlaktes en duinen tegen. Tenslotte is dit een prachtige plek om bijzondere vogels te spotten en kun je vanuit hier ’s avonds en ’s nachts – vanwege de donkerte – een fraaie sterrenhemel bewonderen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *