Een wasbare zwemluier

Zwemmen met een kleintje dat nog niet zindelijk is? Dan heb je vast een keer een zwemluier gebruikt. Een luier die speciaal gemaakt is om ermee te zwemmen. De luier zuigt geen water op en zorgt ervoor dat de behoefte van je kindje in de luier blijft en niet in het zwembad. Wie naar de supermarkt gaat, komt al snel terug met een pak wegwerpluiers. Op zich niets mis mee natuurlijk. Maar besluit je om eens te zoeken naar wasbare zwemluiers dan gaat er een wereld voor je open. Niet alleen voor het milieu, maar ook in hoe het eruit ziet. De moeite van het bekijken in ieder geval waard.

Hippe luiers

De wegwerp zwemluier ken je waarschijnlijk wel. Eigenlijk zoals een gewone luier, maar dan zo gemaakt dat hij niet het zwemwater opzuigt. Maar als je gaat zoeken naar wasbare zwemluiers, dan blijkt dat die te krijgen zijn in allerlei prints. Bloemetjes, vissen, koeienvlekken. Je kunt het zo gek niet bedenken of het is te krijgen. Zo wordt de luier een waar fashionitem en kun je vast er een vinden die bij jouw kindje past. Dol op vissen, pinguïns of felgekleurde patroontjes? Het is allemaal te koop. Ook zijn er allerlei maten. Of je kleintje nu net geboren is of al bijna zindelijk is. Voor ieder kind is er een leuke, passende luier te vinden.

Niet alleen voor het zwembad

De wasbare zwemluier is trouwens niet alleen te gebruiken in het zwembad, of als je gaat zwemmen bij een plas. Gaat je kindje lekker in de tuin met een emmer water aan de slag? Of is je kindje iets te enthousiast de planten aan het water geven? Ook dan kun je kiezen voor een dergelijke luier. Dat zit in ieder geval een stuk comfortabeler, omdat de luier geen water opzuigt. Ook zit het fijner omdat de wasbare variant minder broeit. Zeker op een warme dag dus een aanrader.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *