Dit doet de remklauw van een Volvo s40

remklauw volvo s40

Wist je dat het remsysteem in je auto uit een heleboel verschillende onderdelen bestaat? Allemaal hebben ze een belangrijke functie en kunnen ze ervoor zorgen dat jij veilig van A naar B komt. Want niets is natuurlijk zo belangrijk voor de veiligheid op de weg als goed functionerende remmen. De remklauw van een Volvo s40 is daarvoor een essentieel onderdeel. Natuurlijk heeft elke auto een remklauw, en dit onderdeel is de kern van het remsysteem.

autopartsonline

Wat doet de remklauw?

De remklauw zorgt er dus samen met andere onderdelen voor dat je auto tot stilstand komt. Wanneer een auto remt, drukt de remklauw op de remblokken. De remblokken drukken vervolgens op de remschijf. Doordat er wrijving ontstaat tussen de remblokken en remschijf, remt de auto af. Dit systeem zit in vrijwel elke auto en werkt al jaren goed voor het veilig maken van auto’s. 

Vervangen van de remklauw

In principe hoort een remklauw een leven lang mee te gaan. Het is een sterk onderdeel dat zelden tot nooit aan vervanging toe is volgens de experts helaas is dit in de praktijk niet altijd het geval. Slijtage kan voorkomen in de vorm van vuil of roest. Dan kan het zomaar zo zijn dat de remklauw eerder aan vervanging toe is dan je wenst. Als dit het geval is, moet de remklauw wel zo snel mogelijk vervangen worden. Anders kun je niet veilig de weg op. 

Hoe vervang je een remklauw?

Een remklauw is een onderdeel waarvan fabrikanten niet verwachten dat het vaak aan vervanging toe is. Dat is ook de reden dat het niet zomaar door een leek te vervangen is; het is een zeer ingewikkelde klus. Wat vaker voorkomt is dat de remblokjes aan vervanging toe zijn. Ook de remschijven moeten er wel eens uit. Heb je het idee dat het toch aan de remklauw ligt? Laat dit dan door een professional oplossen. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.