De essentie van een kerstpakket

Kerstpakketten

Tegenwoordig wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de mogelijkheid het te bedanken van de medewerkers door middel van kerstpakketten. Het is een manier om je dank uit te spreken naar je collega’s en ze bovendien hele fijne kerstdagen toe te wensen. Door veel werknemers wordt zo’n gebaar dan ook uitermate gewaardeerd.

Motivatie 

De laatste jaren wordt er met name door de economische crisis bezuinigd op de pakketten. Dit is echter juist in tijden van de corona crisis waarbij iedereen grotendeels thuis zat, niet slim. Het in ontvangst mogen nemen van zo’n pakket draagt namelijk wel degelijk bij aan de motivatie van de werknemers. Wanneer zo’n pakket dan niet wordt uitgedeeld, kan dit de druppel in de emmer zijn voor een aantal werknemers om het dienstverband niet voort te zetten. 

Kerstpakketten

Werksfeer 

Naast het extra duwtje in de rug aan het einde van het jaar, komt het de werksfeer ook ten goede. Werknemers krijgen namelijk niet het gevoel dat ze zomaar een werknemer zijn in een wellicht groot bedrijf, maar dat er echt aan elke collega individueel wordt gedacht. Het is een persoonlijk getint presentje wat de aanspreekbaarheid van de werkgever bevordert. Vaak zit een werkgever namelijk toch afgezonderd van het personeel waardoor er een kloof ontstaat om een gesprek aan te gaan. Meestal komen werknemers de werkgever even bedanken na het ontvangen van het kerstpakket, wat de mogelijkheid biedt tot een kort gesprek. 

Het versturen van een kerstpakket is dus een leuke manier om de verstandhouding tussen werkgever en werknemer te verbeteren! 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *