Basisprincipes van sociaal netwerken: marketing op Facebook

Dit is een kleine facebook marketing gids voor de wereld van sociale netwerken. Samen nemen we alle belangrijke sociale netwerken door die je voor jouw bedrijf kunt gebruiken, laten we je hun basisfuncties zien en verkennen we de mogelijkheden die ze ons bieden. In het eerste deel zullen we ons concentreren op het meest bekende sociale netwerk: Facebook.

De CEO van Facebook werkt sinds 2004, toen het werd opgericht door Harvard-student Mark Zuckerberg. Tegenwoordig heeft het meer dan 1,2 miljard actieve gebruikers die elke dag verbinding maken met het sociale netwerk. Het is daarom een ​​belangrijk platform voor online marketing, omdat het eindeloze mogelijkheden biedt om met je eigen community samen te werken en nieuwe potentiële doelgroepen te bereiken. 

Een bedrijfswebsite maken en berichten delen

De basis van corporate marketing op Facebook is het opzetten van een eigen Facebookpagina. De site kan dienen als visitekaartje, waar gebruikers basisinformatie over het bedrijf kunnen vinden (wie je bent, wat je doet, een link naar de website, openingstijden, etc.). Maar nog belangrijker, je komt hier gemakkelijk in contact met de klanten, bestaande of potentiële klanten. Net als bij het persoonlijke profiel van Facebook kun je berichten, links, foto’s of video’s delen, reageren op reacties of bijvoorbeeld prijsvragen houden. 

Directe communicatie met klanten

De Facebookpagina is dus een heel goed kanaal voor directe communicatie met klanten. Naast de genoemde opmerkingen kunnen gebruikers je ook openbare beoordelingen geven of privé chatberichten verzenden.    

Betaalde inhoud en advertenties

Het is geen geheim dat Facebook marketing de meeste inkomsten uit advertenties haalt. Adverteren op Facebook is mogelijk sinds 2004, dus eigenlijk sinds de oprichting. De revolutie in adverteren kwam echter pas in 2009, toen Facebook de mogelijkheid lanceerde om advertenties op gebruikers te targeten op taal en geografisch gebied. Sindsdien zijn er tientallen nieuwe manieren aan Facebook marketing toegevoegd om je advertentie te targeten en potentiële klanten of trouwe fans te bereiken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *